Kako prepoznati dobro vino i profesionalno ga poslužiti? U organizaciji Udruženja obrtnika Opatija, u Matuljima je održana sommelierska radionica početnog stupnja koja je okupila brojne entuzijaste željne znanja o vinu i ugostiteljstvu. U inspirativnom ambijentu kušaone vinarije “Kapić”, sudionici su kroz teoriju i praksu učili o vrstama vina, pravilima bontona i uslužnim vještinama.
Voditelj radionice, međunarodni sommelier Josip Orišković, istaknuo je važnost edukacije za podizanje kvalitete usluge, dok je domaćin Toni Babić otkrio priču o razvoju svoje vinarije i novoj kušaoni.
Radionica je dokaz koliko stručno znanje i iskustvo mogu obogatiti ugostiteljsku ponudu i osigurati vrhunsku uslugu gostima.
Obzirom Kvarner preuzima titulu Europske regije gastronomije 2026. godine u pripremnoj godini je pravo vrijeme za dodatne edukacije, a Josip Orišković kao ambasador projekta i brenda “Kvarner, Europska regija gastronomije 2026.” je prava osoba za to…
#visitkvarner #kvarnereuropeanregionofgastronomy2026 #kvarnerwines