Upišite se u bazu

Regulacija ribolova plivaricom srdelarom

Na web stranici Uprave ribarstva objavljena je slijedeća informacija:

Sukladno važećim odredbama Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom podsjećamo da je na snazi sljedeća regulacija ribolova:

  • do 15. veljače u 24:00 na snazi je razdoblje privremene obustave ribolova okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom
  • u razdoblju od 16. veljače u 12:00 sati do kraja veljače na snazi je ograničenje ukupnog ulova svih vrsta po plovilu koje iznosi 40 tona.
  • počevši od ožujka ograničenje ulova po plovilu po mjesečnim razdobljima svih vrsta iznosi 100 tona.

 Također podsjećamo da su plovila duljine od 12 do 18 m koja su zainteresirana za rad u dijelovima kanalskih područja, dužna do 10. ožujka dostaviti Iskaz interesa.

Partneri Udruženja obrtnika Opatija

Povezane novosti

Vinska edukacija
Razumijevanja vina i povećanja kvalitete života – drugi dio, drugoga dana, održana je 21.10.2025. godine od 10-14 sati u Winery KAPIĆ, Cesta dalmatinskih brigada 9, Matulji. Obuhvatila je široko područje na bazi 10 kvalitetnih uzoraka: • Vinske regije svijeta (Toscana, Veneto, Champagne, Burgundija, Bordeaux) • Stilovi proizvodnje vina (Porto,Sherry, Marsala, Predikatna vina, Aromatizirana vina, Vinski […]
Obrtnička Televizija – Modna revija “Welcome to Eden”
Jedna pista, 21 priča i bajkoviti ambijent Amerikanskih vrtova. Modna revija “Welcome to Eden” autorice i obrtnice Petre Fledrović iz Matulja spojila je eleganciju, ženstvenost i glazbu uživo u nezaboravnu večer. Kolekcija modne kuće „Petra“ očarala je gledatelje pažljivo osmišljenom dramaturgijom i krojevima koji slave ženu. Večer su upotpunili i nastupi poznatih gostiju te rock […]
Edukacija razumijevanja vina i povećanja kvalitete života
Dana 14. listopada 2025. godine je uz potporu Turističke zajednice Kvarnera u restoranu Lumber u Opatiji održan nastavak sommelierske radionice početnog stupnja, odnosno vinske edukacije razumijevanja vina i povećanja kvalitete života. Ambasador Kvarner Wines i “Kvarner – Europska regija gastronomije 2026” , sommelier Josip Orišković osmislio je radionicu koncipiranu u 3 dana sa ukupno 12 […]