Upišite se u bazu

HAC: Oslobađanje od plaćanja cestarine

Informacija za sve koji se planiraju uputiti u potresom pogođena područja

Vozači vozila koja na teren dolaze kako bi pružila ili dostavila humanitarnu pomoć, a koja na sebi nemaju vidljivo istaknute oznake Hrvatskog crvenog križa, imaju pravo na oslobađanje od plaćanja cestarine.
U tu svrhu, blagajniku na naplatnoj kućici, predočuju odobrenje besplatnog prolaska (u papirnatom ili elektronskom obliku/mobitel i sl.) koji će predmetno vozilo propustiti bez plaćanja cestarine.
Zahtjevi se upućuju na sljedeću e-mail adresu: [email protected] .
U zahtjevu je potrebno navesti:
1. Ime i prezime vozača
2. Registarsku oznaku vozila
3. Relaciju (npr. Rijeka-Petrinja)

  1. Svrha putovanja
  2. Točne naplatne postaje ulaza i izlaza
  3. Datume ulaza i izlaza s autoputa

Partneri Udruženja obrtnika Opatija

Povezane novosti

Vinska edukacija
Razumijevanja vina i povećanja kvalitete života – drugi dio, drugoga dana, održana je 21.10.2025. godine od 10-14 sati u Winery KAPIĆ, Cesta dalmatinskih brigada 9, Matulji. Obuhvatila je široko područje na bazi 10 kvalitetnih uzoraka: • Vinske regije svijeta (Toscana, Veneto, Champagne, Burgundija, Bordeaux) • Stilovi proizvodnje vina (Porto,Sherry, Marsala, Predikatna vina, Aromatizirana vina, Vinski […]
Obrtnička Televizija – Modna revija “Welcome to Eden”
Jedna pista, 21 priča i bajkoviti ambijent Amerikanskih vrtova. Modna revija “Welcome to Eden” autorice i obrtnice Petre Fledrović iz Matulja spojila je eleganciju, ženstvenost i glazbu uživo u nezaboravnu večer. Kolekcija modne kuće „Petra“ očarala je gledatelje pažljivo osmišljenom dramaturgijom i krojevima koji slave ženu. Večer su upotpunili i nastupi poznatih gostiju te rock […]
Edukacija razumijevanja vina i povećanja kvalitete života
Dana 14. listopada 2025. godine je uz potporu Turističke zajednice Kvarnera u restoranu Lumber u Opatiji održan nastavak sommelierske radionice početnog stupnja, odnosno vinske edukacije razumijevanja vina i povećanja kvalitete života. Ambasador Kvarner Wines i “Kvarner – Europska regija gastronomije 2026” , sommelier Josip Orišković osmislio je radionicu koncipiranu u 3 dana sa ukupno 12 […]