Upišite se u bazu

Ceh ugostitelja HOK-a: Maknite iz ponude potencijalno rizična pića

Temeljem slučajeva trovanja koja se dovode u vezu s konzumacijom sadržaja spornog gaziranog pića, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore poziva ugostitelje da zaštite svoje goste i svoje poslovanje te da do zaprimanja više informacija i potvrda o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda maknu iz ponude sporna gazirana pića. Istu uputu je Hrvatska obrtnička komora izdala i putem internog komunikacijskog sustava obrtnicima ugostiteljima.

„U javnom prostoru kola velik broj informacija. S obzirom na to da ne raspolažemo službenim informacijama i uputama, a ne želimo imati nove slučajeve ugrožavanja zdravlja naših gostiju, predlažemo u potpunosti iz ponude maknuti potencijalno rizične proizvode i ostvariti pravo na povrat. Kao ugostitelji dužni smo zaštititi svoje goste, a kao Ceh dužni smo zaštititi svoje ugostitelje“, poručuje predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Franz Letica.

Partneri Udruženja obrtnika Opatija

Povezane novosti

Vinska edukacija
Razumijevanja vina i povećanja kvalitete života – drugi dio, drugoga dana, održana je 21.10.2025. godine od 10-14 sati u Winery KAPIĆ, Cesta dalmatinskih brigada 9, Matulji. Obuhvatila je široko područje na bazi 10 kvalitetnih uzoraka: • Vinske regije svijeta (Toscana, Veneto, Champagne, Burgundija, Bordeaux) • Stilovi proizvodnje vina (Porto,Sherry, Marsala, Predikatna vina, Aromatizirana vina, Vinski […]
Obrtnička Televizija – Modna revija “Welcome to Eden”
Jedna pista, 21 priča i bajkoviti ambijent Amerikanskih vrtova. Modna revija “Welcome to Eden” autorice i obrtnice Petre Fledrović iz Matulja spojila je eleganciju, ženstvenost i glazbu uživo u nezaboravnu večer. Kolekcija modne kuće „Petra“ očarala je gledatelje pažljivo osmišljenom dramaturgijom i krojevima koji slave ženu. Večer su upotpunili i nastupi poznatih gostiju te rock […]
Edukacija razumijevanja vina i povećanja kvalitete života
Dana 14. listopada 2025. godine je uz potporu Turističke zajednice Kvarnera u restoranu Lumber u Opatiji održan nastavak sommelierske radionice početnog stupnja, odnosno vinske edukacije razumijevanja vina i povećanja kvalitete života. Ambasador Kvarner Wines i “Kvarner – Europska regija gastronomije 2026” , sommelier Josip Orišković osmislio je radionicu koncipiranu u 3 dana sa ukupno 12 […]